Hantverksbutiker & Bagarstuga

Gillar du kvalitetsshopping, hantverk och unik design med omsorg om både natur, djur och människa så är Stenegård en plats för dig. Här hittar du allt från ekologisk hudvård, kläder och smycken till byggnadsvård, slöjd, hantverk och design. På Stenegård samsas mathantverk och lokalproducerat, nybakat och härodlat med bra leksaker, kitsch och konst.

Gårdsbutiken

I Gårdsbutiken Stenegård hittar du hela AM Designs kollektion av handgjorda, tidlösa smycken. Alla smycken är tillverkade av återvunnet silver, en del utsmyckade med vackra stenar.

Dessutom finns här ett stort utbud av konsthantverk från Hälsingland, bland annat Växbo lin, Drakenberg textil och linneplagg från Ulla Jacobsson Design.

Övervåningen är fylld med roliga och oväntade saker - antikviteter, loppis, kuriosa och vintage. Hos oss finner du bra grejer till bruk och lyst!

Se aktuella öppettider här!

Gårdsbutiken

Anna Maria Öberg

070-320 46 74

info@amdesign.se

Se webbsida

Hälsingeprägel

Hälsingeprägel, med inspiration från de blånande bergen och de gamla traditionerna.

Butiken drivs av Karin Li, ädelsmed som även har sin smedja i lokalerna. Smycken i silver och guld blandas med traditionellt måleri, byggnadsvårdsprodukter, inredning och vackert hantverk, alltsammans i en fin mix.

Hälsingeprägel är återförsäljare av Ovolin äggoljetempera, Ottosson och Gysinge linoljefärg, måleritillbehör och såpa.

Varmt välkomna!

 Se aktuella öppettider här!

Hälsingeprägel

Karin Li

070-240 88 46

contact@halsingepragel.se

Se webbsida

Jarsemål

I butiken Jarsemål kan du lita på att det finns ett ärligt mathantverk. Mycket gör Monica själv på väl beprövat sätt, några specialiteter är ost-tillbehör så som glutenfria skorpor, sylt och gelé samt glutenfri ostkaka. Men här finns även ost, chark, bröd och fisk som köps in från suveräna producenter.

Genom att samarbeta med sina leverantörer tar hon fram nya produkter som passar väl ihop.

 Se aktuella öppettider här!

Jarsemål

Monica Björklund

070-206 16 49

jarsemal@hotmail.com

Se webbsida

MÅ bra butiken

MÅ bra butiken hittar ni i Rättarbyggnaden där det går att boka olika behandlingar för kropp, själ och ande. Dessutom finns här svensk ekologisk hudvård som går på djupet - Deepskin Organics från Maria Åkerberg. Produkterna med inneboende kraft.

I butiken hittar ni också kosttillskott från Holistic och Nordic Superfood, ekologisk raw choklad, nagellack, böcker och annat tänkvärt.

Butiken är öppen året runt med fokus på behandlingar. Sommartid följs Stenegårds öppettider. Det går även bra boka en butikstid via bokningssidan www.bokadirekt.se

 Se aktuella öppettider här!

MÅ bra butiken

Anette Brandén &

Ann-Sofie Mickelsson

073-043 15 10

mbrab@telia.com

Se webbsida

Sveas karamellkokeri

Sveriges minsta karamellkokeri! I vår tillitsbutik kan du komma in och uppleva en liten butik med en stor variation av konfektyr.

 Se aktuella öppettider här!

Sveas karamellkokeri

info@sveaskaramellkokeri.se

Se webbsida

Stenegårds Bagarstuga

Nygräddat tunnbröd i vedeldad ugn. Lantbröd och surdegsbröd. 

Stängt sommaren 2024

Stenegårds Bagarstuga

Marianne Eriksson

070-395 52 57

Besökscentrum

Besökscentrum är inspirerad av de stora museibutikerna och erbjuder ett fint sortiment av souvenirer från Hälsingland, hållbara leksaker och bruksföremål. Världsarvet Hälsingegårdar skapades av dåtidens bönder och kreatörer i Hälsingland. I butiken inne på Besökscentrum samarbetas det med dagens kreatörer och designers - gärna i dialog med det rika kulturarvet i Hälsingland.

Här hittar du också information om Stenegård och Världsarvet Hälsingegårdar. Läs mer här!

 Se aktuella öppettider här!

Besökscentrum

0651-34 00 21

stenegard@ljusdal.se

Yllebruk

I butiken Yllebruk hittar du bland annat lammskinn, yllestrumpor, pallar med lammskinnsdyna och kuddar i lammskinn. På plats finns Lisa som syr i skinn på beställning samt anordnar kurser och workshops i lammskinnssömnad och tovning.

I hennes textilier vill hon lyfta fram ullens goda egenskaper för plagg och heminredning. Inspiration till form och färg hittar hon i folkkonst och slöjd från när och fjärran. Med hjälp av tidigare generationers ullkunskap vill hon se framåt för att hitta nygamla och nya sätt att bruka ullen.

Till försäljning finns också lammköttsdetaljer som lammfärs, olika lammkorvar och skivad lammstek. 

 Se aktuella öppettider här!

Yllebruk

Lisa Johansson

070-515 06 11

lisa.johanzzon@gmail.com