Fler på gården

Kontorskollektiv, måleriverkstad, folkbildning, gårdsauktioner – spännvidden är stor bland gårdens aktörer.

Bilda

Studieförbundet Bilda bildades 1947 och har sina rötter i de svenska folkrörelserna. Det är en ideell, partipolitiskt obunden organisation med drygt 11 000 aktiva ledare. De har verksamhet i hela landet och är organiserade i sex regioner. Det finns ett  förbundskansli i Stockholm och ett studiecenter i Jerusalem.

På Stallet, Stenegård, har de ett lokalkontor som också är kurs- och konsertlokal, där träffar du deras kulturkonsulenter Johanna och Staffan.

 

Studieförbundet Bilda

Region Mitt

0651-56 52 62, 0651-56 52 63

mitt@bilda.nu

Se webbsida

JO Förlaget AB

JO Förlaget AB är ett mediaföretag beläget på Stenegård i Järvsö som producerar tidningar och filmer, bygger webbsidor, fotograferar, producerar livesändningar och agerar reklam- och mediebyrå till uppdragsgivare.

Förutom det egna magasinet Allt om Jakt & Vapen, så har de också produktionsuppdrag på tidningarna Stövaren och Älghunden. De livesänder årligen från Älghund-SM samt Jaktgalan. Dessutom producerar de Studio Järvsö där de informerar såväl nyfikna turister som kommunens invånare om vad man kan hitta på i Järvsö och Ljusdals kommun.

Läs mer på www.joforlaget.se

 

JO Förlaget AB

072-242 82 29

Se webbsida

Järvsö Auktionsbyrå

Sommartid på söndagarna vallfärdar folk till gårdsauktionerna på Stenegård. Ett sant folknöje i regi av Järvsö Auktionsbyrå.

Auktionerna brukar starta kl. 12 med visning från kl. 11.
Se aktuella datum i Stenegårds kalendarium. 

 

Järvsö Auktionsbyrå

Kjell Höök, Sven-Åke Höök

070-575 81 64, 0651-401 00

Se webbsida

Yria

 Välkomna in i Yrias värld! 

Öppna dörren in till i vår musikaliska djungelcirkus och lär känna nya sånger, ramsor och spännande instrument. Här väntar musikglädje för stora och små när vi på ett lekfullt sätt närmar oss musik och rörelse i rytmikens tecken.

Yria grundades 2007 av ett gäng rytmiknördar som älskar att skriva musik och brinner för barnkultur. Sedan dess har de arbetat med turnerande konstnärlig verksamhet, musikpedagogiskt arbete, komposition och författande av musikpedagogiskt material.  Yria är baserat i Bubblan vid Telefonplan i Stockholm men har också filialer i Järvsö och i Falun.

På plats i Järvsö finns Karin Westberg och Sara af Klintberg som erbjuder barn- och babyrytmik i västra flygeln.

Yria

Karin Westberg

070-257 92 66

info@yria.se

Se webbsida