Barnens Stenegård

En plats för lek, lärande och kreativitet där barnen är i fokus!

Välkomna till Barnens Stenegård! Här hittar du lekstugor inspirerade av de traditionella Hälsingegårdarna, sandlåda och stora härliga grönområden för spring och lek. I Skogshänget nedanför Eklunden finns det hängmattor, där kan du hämta igen dig under björkarnas skugga och lyssna till fåglarnas sång. 

I Barnens Stenegård hittar vi också Loas Naturstig som går bra att besöka även utanför gårdens öppettider. Den lekfulla och lärorika aktiviteten börjar uppe vid Eklunden där du tillsammans med Loa får lära dig mer om naturen och biologisk mångfald längs en spännande skogsstig. 

Barnens Stenegård kostar inget att besöka. All lek sker på föräldrars eller andra vuxnas ansvar.

Loa flyttar in på Barnens Stenegård!

Vi presenterar med stolthet: LOAs naturstig på Stenegård! Tillsammans med Loa lär vi oss om naturen och biologisk mångfald längs en spännande stig med gula skyltar. Starta vid Eklunden som ligger bredvid Barnens Stenegård.

Mysteriet med den hemliga tinkturen - hjärngympa för hela familjen!

Lös mysteriet med den hemliga tinkturen - en analog aktivitet som passar bra för hela familjen.

På en plats som Stenegård cirkulerar såklart en del spännande historier. En lär handla om just läkande växter. Det sägs att en av apotekarna på Stenegård lyckades ta fram en extra kraftfull blandning av växter - en tinktur som enligt ryktet ansågs ha riktigt lyckobringande effekter.

Någon nyfiken lär ha listat ut var receptet förvarades och vad som var den hemliga ingrediensen. Kan du hitta ledtrådarna? Ge er ut på området kring Stenegård och sök efter svaret!

Ett mysteriekuvert passar bäst för upp till 3 personer och säljs på Besökscentrum. Genom att köpa ett mysterium bidrar du till att det gröna och lekfulla på Stenegård kan bevaras.

Praktisk information

Boka barnområdet

Förskolor och skolor kan boka in sig kostnadsfritt för en hel- eller halvdag under maj och september. Kontakta oss på stenegard@ljusdal.se eller 0651 - 34 00 21.

 

Toaletter

På Barnens Stenegård finns ett enkelt dass. Här kan du se var övriga toaletter på Stenegård ligger. 

 

Grillplats och picknick

Det finns en grillplats i Barnens Stenegård och det går det utmärkt att äta medhavd picknick. Tänk på sopsortera i rätt kärl.

 

Parkering

Närmaste parkering ligger alldeles intill Barnens Stenegård. Här finns information om gårdens parkeringar. 

 

Öppettider

Barnens Stenegård håller öppet under sommarsäsongen. Se aktuella öppettider här!