Lek tillsammans utomhus på Stenegård

Vårt lekområde i trädgårdsparken är perfekt för dig med spring i benen och sol i sinne. Utomhusleken är öppen, djuren flyttar in som vanligt och trädgårdslabbet är igång för alla små trädgårdsmästare. Lekstugorna är tyvärr stängda i år och vi har skärpt rutinerna för städ, desinfektering och handtvätt. Det kommer erbjudas massor av kul för barn i förbokade mindre grupper tillsammans med Estrad Ljusdal och Kulturkossan, Bilda med flera.; Kreativ verkstad, Danslek, Dansläger och Filmläger. Håll utkik på vår hemsida och Facebook för mer information. 


Lek skapar tillit!

”Att leka, skapa och uppleva tillsammans är en möjlighet för barn och vuxna att bygga tillit till varandra. Den fria leken ger barn och vuxna möjlighet att öva och pröva tillit, samarbete, inlevelse, fantasi och problemlösning. Det finns stort behov av att öka utrymmet för föräldrar och barn att samtala, leka, skapa och umgås konstruktivt tillsammans.”

Inspirerade av Tillitsverket (www.tillitsverket.se) kommer vi att utveckla de kreativa och pedagogiska delarna av Barnens Stengård under kommande år inom ramarna för projektet Skapande Trädgård på Stenegård som finansieras av Leader Utveckling Hälsingebygden.

 

Djuren på Stenegård

Under sommartid lånar vi lamm och kaniner, ibland killingar, från världsarvsgården Kristofers som ligger i närheten av Stenegård. Man får gärna gå in och klappa djuren men vi uppmanar föräldrar att ha uppsikt över barnen när de är hos djuren så det inte uppstår stressade situationer där både barn och djur kan komma till skada.

I Barnens Stenegård vistas man på föräldrars eller andra vuxnas ansvar.

 

Praktisk information

SOMMAREN 2020

Boka barnområdet

Förskolor och skolor kan boka in sig kostnadsfritt för en hel- eller halvdag under maj och september.
Kontakta oss på e-post stenegard@ljusdal.se eller telefon 0651-34 00 21.

 

Toaletter

På Barnens Stenegård finns ett enkelt dass. HÄR kan du se var övriga toaletter på Stenegård ligger.

 

Grillplats och picknick

Det finns en grillplats i Barnens Stenegård och det går det utmärkt att äta medhavd picknick. Tänk på sopsortera i rätt kärl.

 

Parkering

Närmaste parkering ligger alldeles intill Barnens Stenegård. HÄR finns information om gårdens parkeringar.

 

Öppettider

Barnens Stenegård är öppet under sommarsäsongen. Se aktuella öppettider HÄR.