Hantverksbutiker

Gillar du kvalitetsshopping, hantverk och unik design med omsorg om både natur, djur och människa så är Stenegård en plats för dig. Här hittar du allt från ekologisk hudvård, kläder och smycken till byggnadsvård, slöjd, hantverk och design. På Stenegård samsas mathantverk och lokalproducerat, nybakat och härodlat med bra leksaker, kitsch och konst.

Gårdsbutiken

Butiken drivs av AM Design AnnaMaria Öberg, så här finner ni en stor kollektion av hennes handgjorda silversmycken i egen formgivning. Butiken har även ett brett utbud av hantverk till stor del skapat i Hälsingland, både inredningsdetaljer och kläder till bruk och lyst.

 

Gårdsbutiken

Anna-Maria Öberg

070-320 46 74

info@designbyam.se

Se webbsida

Hälsingeprägel

Butiken Hälsingeprägel fungerar som ett skyltfönster för företag inom byggnadsvård, slöjd/hantverk och upplevelser med hälsingeprägel. Flera slöjdare/konsthantverkare med kvalitetsprodukter är knutna till butiken. Produkter säljs direkt och tjänster förmedlas eller bokas. Butiken är öppen sommartid, men vill man göra ett besök under vintern går det bra att ringa till Anna-Carin och bestämma en tid.

 

Hälsingeprägel

Anna-Carin Åsbrink

070-343 72 37

Jarsemål

I butiken Jarsemål kan du kan lita på att det finns ett ärligt mathantverk. Mycket gör Monica själv på väl beprövat sätt, några specialiteter är ost-tillbehör så som glutenfria skorpor, sylt och gelé samt glutenfri ostkaka. Men här finns även ost, chark, bröd och fisk som köps in från suveräna producenter.

Genom att samarbeta med sina leverantörer tar hon fram nya produkter som passar väl ihop.

 

Jarsemål

Monica Björklund

070-206 16 49

jarsemal@hotmail.com

Se webbsida

Lilla världsarvsbutiken

Lilla världsarvsbutiken är inspirerad av de stora museibutikerna och erbjuder ett fint sortiment av lokalt hantverk, utvald design och bra leksaker. Världsarvet Hälsingegårdar skapades av dåtidens bönder och kreatörer i Hälsingland. I butiken inne på Världsarvscentrum Stenegård samarbetas det med dagens kreatörer och designers - gärna i dialog med det rika kulturarvet i Hälsingland.

 

Lilla världsarvsbutiken

0651-34 00 21

stenegard@ljusdal.se

Se webbsida

MÅ Bra Butiken

MÅ Bra Butiken hittar ni i Rättarbyggnaden där det går att boka olika behandlingar för kropp, själ och ande. Dessutom finns här svensk ekologisk hudvård som går på djupet - Deepskin Organics från Maria Åkerberg. Produkterna med inneboende kraft.

I butiken hittar ni också kosttillskott från Holistic, teer, tvålar, smycken, böcker och annat tänkvärt.

 

MÅ Bra Butiken

Anette Brandén, Leena Rosin

Ann-Sofie Mickelsson

073-043 15 10

mbrab@telia.com

Se webbsida

Sveas karamellkokeri

Sveriges minsta karamellkokeri! I vår butik kan du komma in och smaka på våra egentillverkade karameller samt titta när vi gör dem. Karamellkokeriet har öppet från midsommar till och med början på augusti. 

 

Sveas karamellkokeri

info@sveaskaramellkokeri.se

Se webbsida

Yllebruk

Här finner du bland annat lammskinn, yllestrumpor, pallar med lammskinnsdyna och kuddar i lammskinn. Lisa på Yllebruk syr i skinn på beställning samt anordnar kurser och workshops i lammskinnssömnad och tovning.
Försäljning av lammköttsdetaljer som: lammfärs, olika lammkorvar och skivad lammstek. 

 

Yllebruk

Lisa Johansson

070-515 06 11

lisa.johanzzon@gmail.com