Vandringsstigen: Konstutställning

Vandringsstigen är en grupputställning för att reflektera över och utmana bilden av Hälsingland. Den är uppdelad på tre platser: Logen på Stenegård, Tingshuset i Delsbo och Konstföreningen Åkern i Bergsjö.

På Stenegård kommer Nina Jensen göra ett platsspecifikt verk både i utställningslokalen och längs med en stig i närheten. Verket är deltagarbaserat och under öppningshelgen 15-16 juni kommer det gå att delta i en workshop tillsammans med Nina. Läs mer om workshopen här.  I tillägg visas verk av Erik Aronsson, Håvard Kranstad, Tilda Lovell, David Hammarberg och Anna Neander. På Tingshuset visas verk av Helena Bratt och Manthia Diawara.

Utställningen har skapats i samarbete med föreningarna Upp på botten (Järvsö), Dellen kultur (Delsbo) och Kulturföreningen Åkern (Bergsjö). Den har utvecklats tillsammans med vårt konstungdomsråd, en grupp på 13 unga 16-21 år, för att undersöka hur uppdaterad, professionell samtidskonst kan göras relevant och tillgänglig på landsbygden i Hälsingland.

Vandringsstigen är i projektet både en konkret stig och en tankefigur. För att citera en medlem i ungdomsrådet: “En stig är inte en väg. Den följer landskapet och byggs av att folk går där om och om igen.” Det ser vi som en passande analogi för hur vi med sensibilitet går in för att utmana etablerade narrativ om vad Hälsingland är, vad konst är och vem konsten är till för.

Utställningen pågår 15 juni - 6 juli
Läs mer om utställningen här

Stöd har mottagits av Region Gävleborg, Sörby vindkraftfond, Konstfrämjandet Gävleborg, Stenegård, ABF, Hudiksvalls kommun, Ljusdals kommun, Kulturrådet och Hälsinglands Sparbank.

Datum:

Tid:  - 

Plats: Logen, Stenegård

Tillbaka