Tidigare evenemang

Musik i Stenekällaren med Solid Ground

Evenemanget har utgått

Lördagen den 2 december kommer Solid Ground att bjuda på musik nere i den rustika gamla potatiskällaren här på Stenegård, i Stenekällaren. Konserten börjar kl.14:00 och har fri entré. Gårdens butiker samt café håller också öppet under dagen.

Solid Ground
är kören som sjunger gospel och soul under ledning av Lo Bringeland. Kören har funnits i knappt 1,5 år och under den här tiden har de uppträtt med bland annat Gladys del Pilar och Magnus Carlsson. Vill du höra go gospel framförd av en varm och härlig kör som får publiken att le? Kanske kan du någon av låtarna, sjung då me!

Arrangeras i samarbete med Studieförbundet Bilda.

Varmt välkomna!

Datum:

Tid:  - 

Plats: Stenekällaren, Stenegård

Mini-gårdsförsäljning på Stenegård

Evenemanget har utgått

Lördagen den 25 november anordnar vi på Stenegård en mini-gårdsförsäljning enligt konceptet "swish and grab", där lokala producenter kommer duka upp sina produkter på försäljningsbord utanför Träteatern. Kom förbi och ta del av producenternas fantastiska produkter. Länge leve lokalproducerat!

Lokala producenter
- Olles Bisysslor med honung, bland annat från Stenegård
- Rävgrytets kafferosteri med kaffe
- Katarinas kransar med kransar

Med reservation för ändringar

Datum:

Tid:  - 

Plats: Stenegård

Musik i Stenekällaren med Hasselapôjkar

Evenemanget har utgått

Lördagen den 18 november kommer Hasselapôjkar bjuda på musik nere i den rustika gamla potatiskällaren här på Stenegård, i Stenekällaren. Konserten börjar kl.14:00 och har fri entré.

Gårdens butiker samt restaurang (med endast fika) håller också öppet under dagen samt att källarbaren finns öppen med fikaförsäljning inför och under konserten.

Hasselapôjkar är en spelmansduo bestående av Jesse Ljung och Anders Klang. De framför bruks- och estradmusik på två fioler och bjuder på såväl traditionell som nyskriven spelmansmusik. Sitt fokus har de på låtar från norra Hälsingland efter legendariska spelmän som Hultkläppen, Jon-Erik Hall och Pelle Schenell med flera!

Arrangeras i samarbete med Studieförbundet Bilda

Varmt välkomna!

Datum:

Tid:  - 

Plats: Stenekällaren, Stenegård

Sy tenntrådsarmband - helgkurs

Evenemanget har utgått

Välkommen till en inspirerande kurs i att sy tenntrådsarmband med Västra Hälsinglands Slöjdförening i samverkan med Studieförbundet Bilda.

Under två dagar får vi möjlighet att lära oss sy tenntrådsarmband. Vi kommer att starta med att sy ett tenntrådsarmband där vi lär oss grundteknikerna. Därefter kan du med hjälp prova på olika tekniker och skapa egna modeller. 

Kursledaren Margit Kristoffersson har lång erfarenhet av slöjd och tillverkar hantverk av kvalitet. Allt kursmaterial köps på plats och kostnaden för ett startkit är 150 kr. Startkitet innehåller allt material du behöver för ett tenntrådsarmband. Det kommer att finnas möjlighet att köpa material utöver startkitet såsom skinnremsor, tenntråd, nålar, skinnsnodd, renhornsknapp, svart falsk sentråd. Om du har egen tråd eller eget skinn får du gärna ta med det. Verktyg finns att låna men har du verktyg som sax, radiotång, fingerborg, synål storlek nr 10, skärnål nr 9 eller nr 7 kan du ta med det.

Har du frågor om innehåll kan du kontakta kursledaren Margit Kristoffersson, 070-327 86 68 eller margitk.se@gmail.com

- Inga förkunskaper krävs.
- Lunch ordnar deltagarna själva. Kyl och micro finns i lokalen.

Datum
Lördag 18/11 kl.10-16
Söndag 19/11 kl.10-16

Kursavgift: 1500 kr för medlemmar och 1800 kr för icke medlemmar. Att bli medlem kostar 150 kr/år och det gör du via www.hemslojden.org. Välj Västra Hälsinglands Slöjdförening som lokalförening. 

Anmälan: Sker via Bildas hemsida. Begränsat antal platser. 

För frågor om avgift, kontakta Frida Edman, 070 – 819 13 03 eller fridaedman90@gmail.com

Ett mail med bekräftelse på anmälan samt info om betalning skickas ut av slöjdföreningen före kursstart.

Datum:

Tid:  - 

Plats: Stallet, Stenegård.