Porträttet med Emma Härdelin - en kväll med musik & samtal

Porträttet är titeln på en serie kvällar med musik och samtal på Stallet, Stenegård i Järvsö. Lokala musikprofiler samtalar med Maria Berndes och Johanna Bölja Hertzberg och framför musik som betyder mycket för dem. Vi får lära känna människan bakom musiken och lyssna till ett samtal om inspiration och drivkraft, ett samtal som förstås varvas med musik! Arrangörer är Studieförbundet Bilda i samverkan med Stenegård, med stöd av Hälsinglands Sparbank. Denna kväll möter vi EMMA HÄRDELIN - folksångerska, låtmakare och frihetsälskare!

Möt Emma Härdelin under en timme där hon framför utvalda låtar och i ett personligt porträtt berättar om vad som driver och inspirerar henne. Hur ser hon på skapandet, vad har format henne som musiker, vilka vägval har lett henne fram till idag? Vi får lära känna människan bakom musiken och lyssna till ett samtal om inspiration och drivkraft, ett samtal som förstås varvas med musik!

Emma Härdelin har under tre decennier gjort sig ett namn på folk-och världsmusikscenen som frontsångerska i grupperna Garmarna och Triakel och kan även höras i banden Stringsisters, Bölja/Härdelin och Breda gatan. Garmarna tog en grammis 1997 och nominerades till regeringens musikexportpris 2020.

Hon tillhör den fjärde generationen yrkesutövande folkmusiker i familjen Härdelin och har studerat folklig sång på Malungs folkhögskola.

Samtalsledare: Maria Berndes

Entré: 100 kr.
Biljett förbokas på www.kulturbiljetter.se

Arrangör: Stenegård och Studieförbundet Bilda med stöd av Hälsinglands sparbank.

Nästa Porträtt: Ulrika Beijer, den 11 november.

 

 

Datum:

Tid:

Plats: Stallet, Stenegård

Tillbaka