Öppna repetitioner: Scener ur ett äktenskap

Kulturföreningen Scensation öppnar dörrarna till arbetet med "Scener ur ett äktenskap".

Evenemanget är kostnadsfritt men det kommer finnas en frivillig swish för donationer till Scensation. Dörrarna till repetitionen är öppen under hela tiden och du kommer och går som du vill. Stanna en stund och svalka dig, slå dig ner och se hur två skådespelare gör sitt yttersta för att göra liv i Ingmar Bergmans gamla pjäs.
--------------------------------------

Scener ur Scener ur ett äktenskap
Ett undersökande arbete om hur det är att vara skådespelare, mamma och varg. Ibland är det som att egentligen, djupt, djupt inom mig, tillhör jag en annan flock. Vargens. Egentligen borde jag vara ute, springa fritt, vara ett med de andra djuren. Jag hör hur de kallar på mig. Men mina känslor är hos barnen. Vi sitter ihop. Vibrerande köttklumpar. Familjen. Vargen är kanske den andra? Hon som vill gå hela vägen i en egen känsla. Bara skrika och bli aspackad. Ligga med någon random snubbe och sen dra till Köpenhamn?
Emma och Ida är utbildade skådespelare. Men de är även småbarnsföräldrar i varsin kärnfamilj. Med utgångspunkt i Ingmar Bergmans ikoniska relationsdrama Scener ur ett äktenskap undersöker de vilket som är det bästa sättet att spela paret Johan och Marianne. Med improvisationer, diskussioner och erfarenheter från sina egna liv möter Bergmans text vår tid, precis här och nu, en sketen försommardag på Stengård. Hur mycket packning får man till exempel med sig med en bebis på höften? Vilket tonfall är rimligt när man står i pjäxor och gör barnen redo att lämna värmestugan? Och pratar vi egentligen samma språk i den här familjen?
Varmt välkomna!

Datum:

Tid:  - 

Plats: Stenekällaren, Stenegård

Tillbaka