"Min mormor från Storsved" - en konstutställning

Varmt välkomna till vinterhalvårets konstutställning på Stenegårds Besökscentrum - "Min mormor från Storsved" av konstnären Sara Dovstedt.

Sara Dovstedt föddes 1997 i Uppsala. Hon har bland annat studerat på Wiks folkhögskola och läst konsthistoria vid Uppsala universitet. År 2022 bestämde hon sig för att satsa helhjärtat på konsten, och sedan dess har hon medverkat på flertalet konstutställningar.

Järvsö är en plats hon rest till flera gånger under sin barndom. Både under vintern för att åka skidor men även under sommarhalvåret. Hennes mormor föddes i Järvsö under 40-talet och innan dess har hennes släkt bott i Hälsingland i flera generationer. I våras åkte Sara till Järvsö efter flera års uppehåll för att återigen få uppleva platsen. Denna utställning visar de tavlor hon målat efter den resan.

Det är en utställning om släktskap där naturen spelar en central roll. Kan en plats vara en del av en själv när ens släkt levt på den platsen? Att återvända till en sådan typ av plats blir ett sätt att försöka ta sig tillbaka i tiden. Kanske är det en del av sökandet efter vem man egentligen är?

Saras måleri handlar ofta om naturen och hon är särskilt fäst vid den nordiska. Motiven börjar ofta som en längtan efter något, sedan utforskar hon platsen genom kameran. När bilderna är tagna utgår hon från fotografierna för att i lugn och ro måla tavlorna i sin ateljé.

Utställningen pågår från 4 november 2023.
Besökscentrum har öppet torsdag - lördag 11-16.

Datum:

Tid:  - 

Plats: Besökscentrum, Stenegård

Tillbaka