Mikael Rickfors Bluesman

Mikael Rickfors är ett legendariskt namn inom svensk rock. Inte bara för hans roll som sångare i The Hollies på 70-talet, eller för hans klassiska 80-tals hymn Vingar för Pengarna, utan också för att han är en av landets bästa rock-, soul och bluessångare någonsin. Grovt med ett otroligt tonomfång och där hans röst har blivit jämförd med de bästa sångarna i världen. 

Konserten på Hälsinglands Träteater är en exklusiv konsert utanför turnéer, med fokus på Rickfors som soul- och bluessångare och där han kompas av det rutinerade bandet Bergman Blues.

⌁ 10 maj 2024 | Stenegård, Järvsö
⌁ Insläpp: kl. 17:30

⌁ Evenemangsstart: kl. 19:00
⌁ Speltid: 90 min
⌁ Biljett parkett: 320 kr
⌁ Biljett läktare: 295 kr
⌁ Barn under 13 år endast i målsmans sällskap.

 Biljetter finns att köpa här


Om Rickfors:
Mikael Rickfors har skrivit och komponerat det mesta av sitt material, ibland med olika medskrivare. År 1967 startade Rickfors det svenska bandet Bamboo för att fyra år senare, 1971, bli sångare i bandet The Hollies. Efter två år i The Hollies lämnande Rickfors bandet och påbörjade sin framgångsrika solokarriär där många av hans låtar har blivit inspelade av världsartister, däribland Percy Sledge, Cindy Lauper och Carlos Santana.

År 1990 samlades flera svenska artister och bildade bandet Grymlings. Förutom Rickfors själv bestod bandet av Göran Lagerberg, Magnus Lindberg och Pugh Rogerfeldt. Alla låtar på deras debutalbum Grymlings sjöngs på svenska, det blev en stor succé och sålde platina. Deras följande soloalbum sjöngs på engelska. 

Som ett steg in i en ny inriktning släppte Rickfors låten Lush Life tillsammans med en välkänd svensk jazzkvartett år 2004. Fem år senare, 2009, släpptes den mer akustiska skivan Away Again.

Rickfors har fortfarande en av de bästa rösterna i landet – inte minst inom soul och blues. Kom och hör det själv på Hälsinglands Träteater, Stenegård i Järvsö, den 10 maj!

Datum:

Tid:  - 

Plats: Hälsinglands Träteater, Stenegård

Tillbaka