Livets Väv med Lena Jonsson Trio och Felix Skalberg

Prisbelönta och hyllade folkmusikgruppen Lena Jonsson Trio från Järvsö har tillsammans med koreografen och dansaren Felix Skalberg från Ljusdal satt samman en helt unik dans- och musikföreställning om upplevelser kring livet och tiden.

Med utgångspunkt från Lena Jonsson Trios hyllade moderna folkmusik, som bland annat gett flera grammisar och andra priser, tar föreställningen med dig på en resa genom tid och rum – från den uråldriga folkmusikens tradition till nya klanger och framtid. Felix Skalberg har skapat koreografi till föreställningen där både musiker och dansare deltar och där du får uppleva hälsingska toner till nya känslor genom dansen. Berättelsen baseras även på de tre nornorna, ödesgudinnorna, i den fornnordiska folktron; de som representerade dåtid, samtid och framtid. Det är en exklusiv föreställning som ska upplevas på plats.


⌁ 6-8 juni 2024 | Stenegård i Järvsö
⌁ Insläpp: kl. 17:30
⌁ Evenemangsstart: kl. 19:00
⌁ Speltid: 90 min
⌁ Biljett parkett: 320 kr
⌁ Biljett läktare: 275 kr
⌁ Barn under 13 år endast i målsmans sällskap.
Biljetter finns att köpa här 

Lena Jonsson Trio blev årets artist på Folk- och Världsmusikgalan förra året med motiveringen ”…väver samman tradition med ett innovativt och starkt visuellt uttryck.” Den raden är verkligen något som präglar denna nyskapade föreställning. Trion har även vunnit grammis som årets folkmusikartist och varit nominerade flera gånger, så även i år 2024.  Det är med uråldriga klanger och folkmusikens harmonier som Lena Jonsson Trio hittat en form och nytt uttryck för samtiden. För närvarande är trion ute på en stor turné i USA.

Felix Skalberg är hyllad dansare och koreograf från Ljusdal. Han är sedan några år främst verksam i Göteborg där han arbetat som både dansare och koreograf för Balettakademien, men han har även arbetat på uppdrag med att skapa produktioner för Riksteatern och Folkteatern såväl som flera egna uppsättningar.

Datum:

Tid:  - 

Plats: Hälsinglands Träteater, Stenegård

Tillbaka