"Kvinnor av Hälsingland" - en fotoutställning

Sommarens andra utställning i Världsarvscentrum kommer att hylla kvinnan i Hälsingland och hennes många olika liv och ansikten. Fotografen är Frida Klang och hon har valt att berätta om 10 individer med var sin unik historia, med sina olika uppfattningar om identitet och samhörighet. 

"Det är 88-åriga Inglis som för första gången fick bära en guldkrona, på ängen till gården där hon växte upp i norra Hälsingland. Och om hennes väg dit. Om hur hon på slutet av femtiotalet fick lämna sina barn hos sina föräldrar när hon skilde sig för att ha möjlighet att arbeta och få en inkomst.
Det är Keren uppvuxen i Hassela, halvt Israel och halvt svensk. Eller betyder att vara halv egentligen att vara dubbel? Det handlar om identitet och kontrasterna mellan en liten by i Hälsingland och ett stort Tel Aviv.
Det är Hanna från Delsbo som växte upp sida vid sida med sin syster – sin enäggstvilling. Hur påverkar det ens egna identitet, att dela allt – inklusive sitt dna, med en annan person i ett mindre samhälle?

Utställningen kommer att lyfta tio individer med olika bakgrund och med en alldeles egen historia att berätta. För vi bär alla på en historia och min drivkraft i detta projekt är att möjliggöra för den ”vanliga” kvinnan ett utrymme att dela sin." - Frida Klang. 

Utställningen pågår mellan 15 juli och 30 september 2023 i Världsarvscentrum.

Datum:

Plats: Världsarvscentrum, Stenegård

Tillbaka