Kurs på Kallstämman - gästrikelåtar med Jeanette Evansson


Välkommen till en kurs i samband med Kallstämman i Järvsö! Ledare är rikspelman och pedagog Jeanette Evansson som lär ut favoritlåtar efter kända och kanske okända spelmän från Gästrikland.

Denna kurs kommer du att få djupdyka i musik som spelats i Gästrikland, efter kända spelmän som Anton Jernberg och Spelstina. Med utgångspunkt i låtarna jobbar vi med teknik, sväng, fraser och typiska stildrag. En hel del polskor blir det förstås och säkert någon skänklåt!

Jeanette är utbildad i folkmusik och pedagogik på Malungs folkhögskola och på Kungliga musikhögskolan i Stockholm. Hon säger att den som betytt allra mest för hennes spel är spelmannen Anton Jernberg från Gävle/Österbybruk som hon spelade tillsammans med i 16 år och hon har lärt hela Jernbergsrepertoaren efter honom.

Jeanette är utbildad fiolpedagog och jobbar idag som fiollärare i sin hemkommun samt på ESI i Tobo. Hon spelar duo med Anette Thorsheim samt i gruppen ”Spelstinor”.

Du behöver vara van att lära låtar på gehör och vara väl förtrogen med ditt instrument för att delta i denna kurs.

Lunch kan ätas på Stenegårds restaurang för självkostnadspris, du kan även ta med matlåda. Avgift för kursen mailas före start.

ANMÄLAN: www.bilda.nu/kallstämman2023

Kursen är en del av ”Kallstämman” som går av stapeln på Stenegård i Järvsö. Allspelet börjar kl. 18 och sen följer konsert med Jeanette Evansson och Anette Thorsheim, samt lokala och tillresande spelmanslag, grupper och spelmän som spelar till dans kvällen lång.

Kallstämman arrangeras av Järvsö spelmanslag och Studieförbundet Bilda.

 

Datum:

Tid:  - 

Plats: Stenegård

Tillbaka