Köksträdgårdsguidning ”Än är det inte försent”

Vill du få tips och råd inför odlingssäsongen? Stenegårds trädgårdspark är ännu inte i sin fulla prakt, men under den sista lördagen i maj finns det möjlighet att vara med på en guidning i köksträdgården där fokus ligger på hur du kommer igång med din egen odling - än är det inte försent att kunna skörda dina alldeles egna och färgsprakande grönsaker i sommar!

⌁ 25 maj 2024 | Stenegård, Järvsö
⌁ Plats: Köksträdgården
⌁ Tid: 14:00-15:00
⌁ Pris: 150 kr
⌁ Förboka din biljett- begränsat antal!
 Du bokar din biljett här 

Under guidningen visar Stenegårds trädgårdsmästare runt i köksträdgården. Vi pratar om hur du förbereder odlingsmarken, när du ska plantera ut och hur du skapar din egen gödning. Vi diskuterar fröer, val av grönsaker och sorter samt att du får svar på vad täckodling och växelbruk är. Stenegårds trädgårdsmästare berättar också om genvägar och hjälpmedel som kan vara till nytta under säsongen och du ges även möjlighet att få svar på alla dina odlingsfrågor som befinner sig mellan jorden och trädtopparna.  

Den ekologiska köksträdgården
I Stenegårds ekologiska köksträdgård på 600 kvm vill vi inspirera till odling och visa metoder som ger god skörd av hög kvalitet utan att överutnyttja naturens resurser. I köksträdgården sker guidningar under sommartid och skörden säljs på olika sätt till lokalsamhället.

Datum:

Tid:  - 

Plats: Köksträdgården

Tillbaka