Gör avgjutningar med Nina Jensen

Kom och prova på att tillsammans med konstnären Nina Jensen göra avgjutningar av objekt från miljön runt Stenegård!

Som del av utställningen Vandringsstigen kan du under två dagar få delta i skapandet av konstverket Arions tempel som byggs upp på Stenegård och längs vandringsstigen Sannaleden i skogen bredvid. På lördagen kommer gruppen gjuta av former från miljön runt Stenegård och den omgivande skogen. Ni kommer gjuta i beständiga material som gips, men också i förgängliga och ätbara material som gelé. På söndagen fortsätter gjutningsprocessen, följt av en promenad ut på vandringsstigen med några av skulpturerna som där doneras till sniglar, myror och grävlingar.

Datum:
15 juni kl. 14:00-16:00
16 juni kl. 12:00-14:00

Arrangemanget är för alla åldrar. Barn är varmt välkomna i sällskap av vuxen. Om du kommer med ett yngre barn så får du räkna med att assistera och arbeta tillsammans.

Deltagandet är kostnadsfritt och det kommer att bjudas på enklare fika. Ha gärna oömma kläder.

Det går bra att vara med en eller två dagar. Föranmälan görs till nina.s.jensen@gmail.com senast fredag 14/6. Max ca 15 deltagare per tillfälle. Drop-in är möjligt vid mån av plats.

Om Nina Jensen
Nina Jensen är född 1981, utbildad på Konsthögskolan i Malmö och bosatt på Ornö utanför Stockholm. I sitt arbete undersöker hon gränserna mellan natur och civilisation, människa och djur, kropp och arkitektur, historia och framtid, samt förgänglighet och beständighet. Hon arbetar med teckning, skulptur och installation och bjuder ofta in publiken som medskapare av verken.

Om verket Arionas tempel
Verket Arions tempel byggs upp som en installation i Logen på Stenegård och längs med vandringsstigen Sannaleden i skogen intill. Verket undersöker stigen och skogen som rum för eftertanke, ritual eller vad vi kan tänkas vilja använda ett tempel till. Arion var en poet och musiker i antikens Grekland. Myten berättar om hur han blev kidnappad av pirater som ville åt prispengar som han vunnit för sin nyskapande musik. Ombord på piratskeppet bad han att få spela en sista sång och åkallade en flock delfiner. En av delfinerna räddade livet på Arion genom att simma med honom på ryggen till land där den så dog av utmattning men blev förevigad av guden Apollon som stjärnbilden Delfinen. Arion är också namnet på ett släkte av snäckor i familjen skogssniglar. Sniglarna leder oss ut på vandringsstigen i skogen. Deras långsamhet, elasticitet och ömtålighet blir vår guide i skiftet av stämning och fokus. De går sin egen, för oss oförutsägbara väg.

Datum:

Plats: Logen, Stenegård

Tillbaka