Från Härjedalen till Lofoten - Konstutställning

Varmt välkomna till sommarens konstutställning på Besökscentrum - ”Från Härjedalen till Lofoten” av konstnären Magdalena Brunzell.

Den skandinaviska landsbygden och dess nordliga natur och djurliv har varit och är Magdalena Brunzells stora inspirationskälla för hennes konst. Genom åren har detta gestaltats genom serier av akvareller, äggoljetempera, teckningar och kollage. Vi kan få möta kon, renen och älgen, skildrade som enskilda varelser hellre än som hel flock. Vi möter blicken hos var och en, ser en strävan att återge individen med erfarenhet och värdighet.

Om Magdalena Brunzell
Magdalena Brunzell är född och uppvuxen i Vallsta, Hälsingland. Sedan 90-talet är hon verksam i Västra Härjedalen där stillhet i dalgångar och fjäll har skänkt det lugn samt själslig ro hon behöver för att skapa.

Magdalenas måleri återkommer ofta till djuren. Genom dessa bilder vill hon ge betraktaren möjlighet att se djuret som den individ det är, hon vill skildra dess själ samt översätta deras visdom. Någonstans är vi på väg att förlora kopplingen med naturen och djurriket. I civilisationens namn har vi gjort ett tydligt i ett vi - och dom. Kanske vår förlust av kontakt har skapat denna felaktiga väg vi är inne på? I Magdalenas bilder kan vi förnimma en känsla av något som kan vara på väg att gå förlorat, kanske om vilka vi en gång var.

De tekniker som används i den här utställningen på Stenegård är äggoljetempera och akvarell.

Utställningen pågår 8 juni - 31 augusti 2024.
Besökscentrums öppettider hittar du här 

Datum:

Tid:  - 

Plats: Besökscentrum, Stenegård

Tillbaka