TA VARA PÅ ALLT - en heldag om det vi får av fåret

Välkommen till en heldag med fokus på får, ull och hållbarhet.
Här är några av dagens programpunkter:

11.00-11.45 Ull - Insikter och utblickar. Hur man arbetar med ull i våra grannländer och i Europa. Annkristin Hult, nationell utvecklare Nämnden för Hemslöjdsfrågor.

11.45-12.00 Ullens möjligheter/svårigheter från gårdsperspektiv. Lotta Wallberg Bruun, fårägare och ordförande i Gävleborgs Fåravelsförening. 

13.00-13.45 Om svensk ull, möjligheter och egenskaper. Annkrisitin Hult, nationell utvecklare, Nämnden för Hemslöjdsfrågor samt Lotta Wallberg Bruun, fårägare och ordförande i Gävleborgs Fåravelsförening.

13.45-14.15 Starta lammproduktion, stöd och rådgivning. Berit Löfgren, enhetschef på Länsstyrelsen Gävleborg. 

14.00-16.00 Prova-på att slå rep med bara händerna, av ull från Härjedalsfår. Eva Lidberg, slöjdare och fårägare.

11.00-15.00 Lappa, stoppa och laga klädesplagg - drop in!
Inspiration och idéer för att använda det som gått sönder ges av slöjdare från Västra Hälsinglands slöjdförening. Ta med dina egna plagg som behöver lagas så får du hjälp att komma igång.

Vallhundsuppvisningar med X-läns vallhundsklubb.

MatVärden skapar för en dag en restaurang där Järvsökockarna Tobias Annerhult och Gustav Lindström från Järvsö Lanthandel kommer att tillaga helt lamm från Onsängs gård på plats. Med fokus på hållbarhet och ta vara på hela djuret. Tillbehören är lokala med bland annat potatis från Björs och bröd från Marianne på Tunnbrödsbageriet på Stenegård. De bjuder också in till samtal om att ta tillvara och använda allt.

 

Datum:

Tid:

Plats: Stenegård i Järvsö

Tillbaka