Örtkurs med Idun Hansen

Välkommen på Örtkurs med Idun Hansen - Örternas stärkande kraft.

Om du har gått tidigare kurser för Idun i Järvsö eller runt om i landet, fungerar denna kurs som en påbyggnadskurs. Om örtmedicin är nytt för dig är du också varmt välkommen att delta. Då är det bara att hålla öron och ögon öppna för allt som är nytt!

Kursdagen innehåller:

  • Undervisning om örter med fokus på en kategori växter som kallas Adaptogener. Till exempel reishi, ashwaganda, lakritsrot och rosenrot. Adaptogener är särskilt användbara för att balansera och stärka kroppens nervsystem och hjälper kroppen att hantera olika typer av stress.
  • Vi gör eget cerat med bland annat tall och gran, som du får med dig hem.
  • Vi blickar framåt till våren och den kommande växtsäsongen. Hur längtar du efter att använda dig av örtmedicin i ditt liv? Kommer du att odla örter i din egen trädgård? Om örtmedicin är helt nytt för dig, vad är dina första steg för att lära känna örternas värld? Vilka växter kommer tidigast på våren och vet du redan nu var du kan hitta dem?
  • Kursmaterial som du får ta med dig hem.


Idun Hansen är uppvuxen i Järvsö och bor numera i Berlin. Hon är utbildad Örtterapeut på Nordiskt Näringscenter i Stockholm och har haft många kurser inom Örtmedicin de senaste åren, bland annat i Järvsö, Stockholm, Göteborg, Östersund och Berlin.


Tid: kl 11-17 med en timmes lunchpaus. 
Kursavgift: 650 kr per person, inklusive allt.
Anmälan: https://bilda.nu/studiecirkel/ortkurs-i-jarvso-411764 

Frågor: idun.hansen@hotmail.com 

 

Datum:

Tid:  - 

Plats: Stenegård

Tillbaka