Musik på Stallet: Ethno on the road

Nu åker Ethno på turné igen! Ethno i Dalarna är sannolikt världens största internationella folkmusikläger för ungdomar. Från detta sommarläger med hundra deltagare, 17-25 år, från mer än dussinet länder, väljs varje år ut 5-6 av de bästa ungdomarna som får komma tillbaka för en två veckor lång turné tillsammans med två erfarna ledare. Det blir folkmusik från olika länder i spännande arrangemang och med en spelglädje som kan försätta berg. Konserter och workshops med ett unikt band med en helt unik repertoar. En grupp som visar att olikheterna är en tillgång och inte en belastning och att musiken är världens bästa språk.

Årets grupp leds av Peter Rousu, basist/gitarrist från Rättvik och Sandra Marteleur, fiolspelare med hemvist i Stockholm. Bägge är erfarna ethnoledare och professionella musiker i grupper som Fatang och Stormsteg m fl. Med sig på årets resa har de ytterligare två svenskar, slagverkaren Benjamin Vågerö Black, Stockholm, och Gustav Andrén, saxofonist med rötterna i Gagnef. Och så har man plockat tre spännande unga musikanter från utlandet – fiolspelarna Marta-Lotta Kukk, Estland och Melanie Brélaud, Frankrike. Plus Gift Banda, gitarrist och sångare från det nya ethnolandet Malawi i Afrika. En spännande septett som kommer att repa ihop sig i Rättvik några dagar innan turnén börjar.

 

Entré: 120 kr. Gratis för barn/ungdom upp till 20 år.
Inget förköp, betalning kontant eller med Swish i dörren.

Fika till försäljning.


Arrangörer: Ethno arrangeras av Folkmusikens Hus i Rättvik i samarbete och med stöd av bland annat landstinget Dalarna, studieförbundet Bilda, Rättviks kommun, Musik i Dalarna, region Gävleborg, Sveriges Spelmäns Riksförbund, Jeunesses Musicales Sweden, Songlines och Folk You.

 

Datum:

Tid:

Plats: Stallet, Stenegård

Tillbaka