Kurs på Stallet: Skapa elektronisk musik med synthar

Studieförbundet Bilda och Estrad Ljusdal arrangerar en kurs i att skapa elektronisk musik med synthar. Kursens mål är att väcka nyfikenhet kring synthen som instrument och att ge tillfälle att skapa elektronisk musik.

I kursen lär vi oss hur olika typer av synthar fungerar och hur de används för att skapa olika typer av ljud. Vi kommer också titta på trummaskiner och hur en programmerar och spelar på dem för att skapa olika rytmer. Under alla moment testar vi vår kunskap på fysiska synthar (i motsats till digitala synthar i datorn), samt lyssnar på exempel där olika ljud och rytmer från synthar använts genom musikhistorien.

Kursen avslutas med ett kortare framförande av kursens ledare Alexander Wallin, följt av ett gemensamt jam där vi kopplar samman synthar och trummaskiner.

Inga förkunskaper behövs, och du behöver varken kunna spela piano, ha en musikalisk bakgrund eller äga ett instrument eller synth. Synthar finns på plats. Ta med egna hörlurar.

OBS! Vi kommer inte att använda klassiska keyboards. En keyboard skiljer sig från en synth i det att keyboarden spelar förinspelade ljud, t.ex. piano eller fiol, medan synthen skapar ljud från noll.

 

Kursledare: Alexander Wallin, musiker och hobbyproducent bosatt i Järvsö.
Kostnad: 300 kr för 3 tillfällen à 2 timmar.
Gratis för ungdomar upp till 20 år.
Datum: 5, 12 & 26 november kl 19-21.
Åldersgräns: 15 år och uppåt.

Anmäl dig HÄR.

 

Arrangeras av Studieförbundet Bilda Mitt & Estrad Ljusdal.

Datum:

Tid:

Plats: Stallet, Stenegård

Tillbaka