Hälsingevind på Stenegård

Sommaren 2018 startade Folkparksturnén Hälsingevind, ett initiativ taget av Engmans Kapell och artistbyrån Jubel (som bland annat producerar Hudikkalaset). Visionen var att skapa ett koncept på temat Hälsingland, sommar och glädje. Sedan dess har Hälsingevind blivit en återkommande del av sommaren, självfallet så även i år, men denna gång blir det ingen turné i vanlig bemärkelse utan en helkväll på Stenegård i Järvsö med musik från akter med lokal anknytning. Den 10 juli bjuds det traditionsenligt på musik av Engmans Kapell, Per Persson & Nya Packet och Selma & Gustaf, därtill kommer Trollkarlen Jakob att bidra med underhållning.

Egen stol eller filt medtas. Paraplyer och hundar är inte tillåtna. 

Gårdsrestaurangen har öppet med försäljning av dryck utomhus, även JärvsöKlämman och Burgarbussen finns nere på området. 
Middag och bord kan förbokas på Gårdsrestaurangen. Pris 165 kr. Boka via jarsemal@hotmail.com

Det är insläpp kl 18:00 och konserten börjar kl 19:00. 


Köp biljetter här!

Engmans Kapell: 

Hälsinglands egna Engmans Kapell har alltsedan starten 1995 spelat sig till en stor skara fans och frälst hela hemlandskapet Hälsingland där de alltid drar fulla hus. De har tidigare släppt tre album med musik som beskrivs som ”hälsingsk folkrock”, som innehåller samarbeten med bland andra Staffan Hellstrand, Sofia Karlsson och Per Persson (Perssons Pack). I fjol var det tänkt att de skulle ge sig ut på en omfattande turné för att fira 20-årsjubileet av debutskivan ”Pensionat Liljevahls”, något som av förklarliga anledningar inte kunde genomföras. Men i år är förutsättningarna andra och Engmans Kapell ger sig återigen ut på vägarna, dels för att fira albumet men även att bandet nyligen fyllt 25 år. 

 

Selma & Gustaf:

Startskottet gick redan på gymnasiet då Selma och Gustaf möttes för första gången. Tidigt kom insikten att de skulle göra något tillsammans och det dröjde inte länge innan de värvade bandmedlemmarna Viktor Rasimus-Ek, Emil Thurell och Carl Embretsén. Initialt bestod den musikaliska paletten av toner inspirerade av americana, något som har kommit att förändras över tid. Den 18 juni är de återigen aktuella med ny musik i form av singeln "Rooftop", på vilken de mer klassiska instrumentet för deras genre fått stå tillbaka för såväl synthesizers som trumpads.

 

Per Persson & Nya Packet: 

När Per Persson lämnade Trasse Lindéns Kvintett i slutet på 80-talet kom han att påbörja en resa vilken kom att sätta honom på kartan som en av Sveriges mest skickliga låtskrivare. Bandet han skapade, Perssons Pack, debuterade år 1989 med albumet “Kärlek och dynamit”. Men mest kända för den breda allmänheten blev de förstås för 1991 års skapelse “Tusen dagar härifrån”, där en ung Jakob Hellman dyker upp på sång och även spelade in under eget namn. Genom åren har Per Persson spelat in tillsammans med Engmans Kapell, Sofia Karlsson och under 2020 syntes han i Så mycket bättre, där han tillsammans med Plura framförde just “Tusen dagar härifrån” inför en publik bestående av bland andra Jakob Hellman. När Perssons pack år 2014 tackade för sig genom en fullsatt spelning på Nalen fortsatte Persson under eget namn. Men det dröjde inte länge innan suget efter att spela i band åter smög sig på, där och då föddes Per Persson & Nya Packet. Och visst är det något nytt, men den digra katalogen är lika tidlös som den alltid varit.

 

Datum:

Plats: Stenegård, Järvsö

Tillbaka