Västra konferensen

Här har människor möts i sekler.

Sänk axlarna, släpp loss tankarna och njut av vacker utsikt i ett mötesrum med kunglig historia och modern teknik.

Nu när det är möjligt att mötas igen, varför inte göra det på Stenegård, en plats där människor har mötts i över 1000 år. Alltsedan pilgrimsvandringarna till och från Trondheim till Gästgiveriepoken på 1600- och 1700-talet. År 1870 bjöds Oscar II på kunglig middag av Julius Brun. Kronprinsessan Victoria och prins Daniel åt middag på Stenegård 2014 och kronprinsessan promenerade här på sin landskapsvandring i Hälsingland 2018.

Monica Björklund på Gårdsrestaurangen bjuder er personligt värdskap, vällagad mat från grunden och alltid hembakat bröd till fikat. På Gårdsrestaurangen serveras både svenska klassiker och med inspiration från världens alla hörn.

Låt gärna trädgårdsparken och den kulturminnesmärkta gårdsmiljön, bli en del i ert möte. Upplevelsen varierar efter årstid. Den kan bjuda på allt från skogshäng, picknick, promenader eller grupparbeten utomhus. Boka in ett besök på Världsarvscentrum för att få veta mer om världsarvet hälsingegårdar, eller boka en visning av Lill-Babs museum eller en guidning av gården. Kontakta oss för ytterligare förslag på kringaktiviteter eller workshops.

För öppettider och kontakter till gårdens hantverksbutiker, hälsoterapeuter, matställen och andra sevärdheter - klicka vidare på följande länkar: ÖPPETTIDER , KONTAKTER

 

BOKNING
Boka din konferens via Besökscentrum, Stenegård
0651-34 00 21, stenegard@ljusdal.se

Väl mött på Stenegård!

 

Praktisk information

Med svensktillverkade möbler, högt i tak och moderna möjligheter kan vi lova goda förutsättningar för att ni ska känna er bekväma och kunna gå varandra till mötes i större eller mindre grupper. Välj mellan det mindre konferensrummet Julius för upp till 7 personer och vårt stora konferensrum Carolina som kan ta upp till 30 personer.

Konferensrum Julius
Uppkallat efter Julius Brun (1818-1901) som mellan 1856 och mitten av 1880-talet förvandlade de tidigare hemmanen Hans och Kusens till det Stenegård vi möter än idag.

Julius är ett mindre mötesrum som rymmer upp till 7 personer i styrelse. Svensktillverkade konferensmöbler i ek och läder från Senab i Edsbyn.

Videokonferensutrustning. Whiteboard. Blädderblock och Wifi.

Konferensrum Carolina
Vårt stora mötesrum är uppkallat efter Julius Bruns hustru Carolina Brun (1820-1903).

Här går konferensmöblerna i ljus björk och linnegardiner. Borden i plywood är tillverkad av Senab i Edsbyn och stolarna från Albin i Hyssna.

Projektör. Duk. Högtalare. Whiteboard. Blädderblock och Wifi.

Klicka här för att se olika möbleringsalternativ

Bokning
Boka din konferens via Besökscentrum, Stenegård
0651-34 00 21, stenegard@ljusdal.se