Hälsinglands Träteater

Hälsinglands Träteater var ursprungligen vinterladugården på Stenegård. Men på 1990-talet byggdes den om till en scen för teater på ett initiativ av Peter Oskarson, dåvarande regissör på Folkteatern Gävleborg. Teatern invigdes med föreställningen En midsommarnattsdröm 1996 som följdes av flera andra uppsättningar bland annat Ingen som jag, Trollkarlen från Oz. Från 2012 har Kulturföreningen Scensation regelbundet satt upp familjeföreställningar som Peter Pan, Hemligheternas Gudinna, Resan till Ugri-La-Brek.

Idag används lokalen till teater, konserter, evenemang och privata bröllopsfester, konferenser m.m. Bokning av lokal kan ske med ett års framförhållning med undantag av KULTRURPRIO! Se nedan.

KULTURPRIO!

Under juni-augusti prioriteras kulturevenemang och datum för privata bokningar släpps tidigast i början av december året innan. Man kan ställa sig i kö till datum innan dess.

Praktisk information

Lokalen kan ta 350 personer om man möblerar med gradäng och utnyttjar läktarplatserna samt beroende på hur stor scen/plats ni vill ha.

Sittande middagsgäster ryms cirka 150 personer.

Vad gäller mat och dryck så är tillstånden för lokalen knutna till Gårdsrestaurangen. Kontakter för offert enligt era önskemål: e-post jarsemal@hotmail.com eller telefon 070-206 16 49.

Ström: 2 x 63 A
Yta: 16,86 x 20,37 = 343 kvm
Takhöjd: 9 m till nock
Det ligger några bjälkar i taket med en höjd på 5,9 m.
Upp till läktaren är takhöjden närmast väggarna 2,5 m.
Mellan stolparna är det 10 m brett och det finns eluttag 200 V i varje stolpe.

På Träteatern finns det också ett rum på ena gaveln som kan användas till loge med minikök och toalett, en foajé och 3 toaletter - varav en handikapp.

Priser:

Hyra offentliga kulturevenemang 2 500 kr
Privata bokningar 5 000 kr

Tillägg
Del av gårdsplan 1 000 kr
Städning 1 500 kr + moms