Trädgårdspraktik på Stenegård!

Nu finns chansen för dig som går en trädgårdsutbildning att ha praktik på Stenegård! Känner du någon som skulle gilla vår fantastiska trädgård och miljö, eller är du själv under utbildning och känner dig lockad?

Trädgårdsparken är en central del av besökarens upplevelser av Stenegård. Den innehåller en anrik trädgård som anlades i sin nuvarande form på 1980-talet men som har en lång historia ända tillbaka till Julius Bruns tid.

Vi erbjuder i år ett antal praktikplatser för dig som går en trädgårdsutbildning. Praktikperioden ska vara minst tre veckor. Som praktikant blir du en del i arbetslaget och delaktig i alla praktiska arbetsuppgifter i Trädgårdsparken, framförallt i örtagården och köksträdgården. Du kommer att få en rik och omväxlande tid med möjlighet till fördjupning inom önskat område.

Praktiken är handledd av trädgårdsmästare och medarbetare i trädgården. Det förekommer även självständigt arbete under praktiken som utgår från de sysslor som är aktuella beroende på årstiden.

På Stenegård finns bland annat köksträdgård, örtagård, perennrabatter med flertalet allmogeväxter, sommarblomster och strövområden i omgivande naturmiljö. I köksträdgården jobbar vi med permakultur, regenerativa metoder och tekniker för biointensivodling på fasta bäddar och med enkla handdrivna redskap. Köksträdgården är KRAV-certifierad.

Låter detta intressant? Läs igenom PDF:en nedan och kontakta sedan vår trädgårdsmästare.

Trädgårdspraktik på Stenegård | 2024

Tillbaka