Stenegård släpper egen kollektion!

Färgglada brickor och mönstervävda linnehanddukar med Stenegårdsmotiv är några av de nya produkter som finns att köpa på gården.

Med inspiration från Skansen som har en egen kollektion med kvalitetsprodukter lanseras nu Stenegårdskollektionen. Den kommer säljas i Världsarvscentrum på Stenegård i Järvsö och tanken är att intäkterna från försäljningen ska bidra till att Stenegård hålls levande och fortsätter att utvecklas.

Vi hade märkt en efterfrågan på produkter med Stenegårdsmotiv. När vi började var tanken att ta fram egna kylskåpsmagneter med sen växte det till en hel kollektion med vykort, brickor, linnehanddukar, emaljmuggar, nyckelringar, skrivböcker och ett 1000bitars-pussel” säger Charlotta Netsman, verksamhetschef på Stenegård.

Stenegårdskollektionen har två huvudteman: ett färgglatt tema där motiv från gården målats i gouache tillsammans med prunkande blommor från trädgården, samt ett mer grafiskt tema i narturtoner där portlidret och stjärnor i olika former spelar en huvudroll. Inspirationen till stjärnorna kommer från gårdens hus och snickarglädjen i Gårdsrestaurangens balkonger, från målningarna inne på träteatern samt från Julius och Carolina Bruns minnessten. Kollektionen har designats av Julia Groth som är illustratör och medarbetare på Stenegård.

Stenegårdskollektionen har höga krav på kvalitet och hållbarhet och har producerats i Sverige eller Europa. ”.” säger Julia.

Stenegårdskollektionen finns att köpa på Världsarvscentrum.

Varmt välkomna!

 

 

Tillbaka