Lill-Babs utställning till Stenegård!

Ljusdals kommun har beslutat att upplåta delar av östra flygeln på Stenegård till utställningen om Lill-Babs artisteri och liv. Avtalet löper på tre år med start 2019 där kommunen ställer lokalen till förfogande och Lill-Babs familj ansvarar för utställningen.

- En kärleksfull mötesplats som mamma älskade. Därför betyder det extra mycket för oss att utställningen kommer att finnas på Stenegård. Vi skulle kunna säga att cirkeln sluts, för i nästan exakt samma lokaler fanns faktiskt en något mindre Lill-Babs utställning i början av 2000-talet. Vissa delar av den nuvarande utställningen kommer ni så klart att känna igen men vi vill samtidigt utveckla den och bjuda in er än mer i mammas minnesrika liv, säger Lill-Babs döttrar Monica, Malin och Kristin.

Datum för invigningen av den nya Lill-Babs utställningen på Stenegård är i nuläget inte klart men tillkännages av Lill-Babs familj så fort det är fastställt.

- Vi ser detta som en ära och en fantastisk möjlighet att få hedra minnet av Barbro. Att utställningen blir kvar i Järvsö är en styrka för Järvsö och för Stenegård som besöksmål, säger kommunchef Nicklas Bremefors.

 

Tillbaka