Årets uruppförande på Hälsinglands Träteater - Livets Väv

Årets uruppförande i Hälsinglands Träteater blir dans- och musikföreställningen Livets Väv - ett unikt samarbete mellan prisbelönta folkmusikgruppen Lena Jonsson Trio från Järvsö och koreografen Felix Skalberg från Ljusdal.

Livets Väv är en föreställning om vårt förhållande till det föränderliga i tiden med utgångspunkt i de tre nornorna i fornnordisk mytologi, de som representerar dåtid, samtid och framtid. Föreställningen är baserad på några av Lena Jonsson Trios verk från senare år och till dessa har Felix Skalberg skapat en koreografi som framförs av tre dansare och är anpassad till det unika rum som Hälsinglands Träteater erbjuder.

⌁ 6-8 juni 2024 | Stenegård i Järvsö
⌁ Insläpp: kl. 17:30
⌁ Evenemangsstart: kl. 19:00
⌁ Speltid: 90 min
⌁ Biljett parkett: 320 kr
⌁ Biljett läktare: 275 kr
⌁ Barn under 13 år endast i målsmans sällskap.
 Biljetter finns att köpa här 


Lena Jonsson Trio blev årets artist på Folk- och Världsmusikgalan förra året med motiveringen ”…väver samman tradition med ett innovativt och starkt visuellt uttryck.” Den raden är verkligen något som präglar denna nyskapade föreställning. Trion har även vunnit grammis som årets folkmusikartist och varit nominerade flera gånger, så även i år 2024.  Det är med uråldriga klanger och folkmusikens harmonier som Lena Jonsson Trio hittat en form och nytt uttryck för samtiden. För närvarande är trion ute på en stor turné i USA.

Felix Skalberg är hyllad dansare och koreograf från Ljusdal. Han är sedan några år främst verksam i Göteborg där han arbetat som både dansare och koreograf för Balettakademien, men han har även arbetat på uppdrag med att skapa produktioner för Riksteatern och Folkteatern såväl som flera egna uppsättningar.

Tillbaka