Aktuellt

Våra anpassningar enligt Covid -19!

Här kan du ta del av hur vi har anpassat våra verksamheter och öppettider enligt gällande restriktioner för Covid -19. Observera att förändringar kan ske med kort varsel, så besök vår hemsida eller sociala kanaler före ditt besök!

Vi på Stenegård vill att du ska känna dig trygg med ditt besök här hos oss. I och med Coronapandemin ber vi dig att läsa igenom våra rekommendationer inför ditt besök - för din, våra besökares och personalens bästa. Vi har utökat våra städrutiner och gjort det möjligt för dig som besökare att hålla en god handhygien och fysisk distans till andra besökare. Allt kan förändras med kort varsel och vi följer myndigheternas rekommendationer och råd kring Covid-19.
Du som besökare har eget ansvar att följa de allmänna restriktioner som finns.

Tillsammans gör vi besöken här trygga!

 

 SE VÅRA REKOMMENDATIONER - klicka på länkarna:

 

Aktuella öppettider

Stenegårds matställen

Stenegårds evenemang

 

Läs mer

Boka din egen butikstid!

För att underlätta och skapa trygghet erbjuder butikerna på Stenegård möjlighet att boka en egen tid utanför ordinarie öppettider, för att titta i butiken och handla.

 

Jarsemål
070-206 16 49
jarsemal@hotmail.com

Gårdsbutiken
070-320 46 74 (ring eller skicka sms)

Hälsingeprägel
070-240 88 46

MÅ Bra Butiken
073-043 15 10
mbrab@telia.com

Yllebruk
070-515 06 11
lisa.johanzzon@gmail.com

 

 

Läs mer

Nyhet! Upp på Botten flyttar in i portlidret!

Upp på Botten är en kulturell mötesplats i form av ett kultur-och ateljékollektiv. De tar över Kulturkossans lokaler 1 trappa upp i portlidret. Kulturkossan drar efter 10 år på Stenegård vidare på nya äventyr och vi önskar alla lycka på vägen till Maria och Kulturkossan samtidigt som vi önskar varmt välkomna till gänget bakom Upp på Botten.

På plats kommer du att kunna ta del av öppna ateljéer, workshops och event samt köpa allt från konst och inredning till skaparmaterial, redskap och verktyg. Flera konstnärer med olika uttrycksformer är verksamma i lokalerna och som besökare har du möjligt att följa deras skapandeprocesser på plats. De olika rummen består av ateljéer / verkstäder, skapar-rum, studios och en scen. Besök oss och kolla i vårt program och utbud av workshops / evenemang, skapa något eget, titta runt eller köp med dig något hem.

https://www.instagram.com/upppabotten?r=nametag

https://www.facebook.com/Upp-På-Botten-103708528201837/

 

Uppe på Botten hittar du:

  • Ulrika Norée (Multikonstnär och designer)
  • Liv Marina Omma (Scen- och rörelsekonstnär)
  • Elin Samskog (Smyckesdesigner och konstnär)
  • Claes Johansson (Konstnär)
  • Kerry Owens-Öije (Grafisk designer och konstnär)
  • Johan Öije (Finsnickare)
  • Bob Frick (Keramiker på sidospår)
  • Sunna Nordgren (Sångerska och socialarbetare)

 

Kontaktuppgifter:

upppabotten@gmail.com
070-836 36 40 (Ulrika)
073-756 77 02 (Liv)

 

Läs mer

Världsarvscentrum stänger pga nya skärpta råd

Med anledning av de nya skärpta råden för att minska smittspridning av Covid-19 har Världsarvscentrum med Lilla världsarvsbutiken stängt från 20 november till 13 december. Beslutet kan komma att förlängas.

Vi ser fram emot att hälsa er välkomna igen när det blir möjligt. ❤️

Läs mer

Välkommen till Stenegård Lotta Olsson och JärvsöKlämman!

PRESSMEDDELANDE

-Det var väldigt stort intresse för lokalerna  och vi diskuterade med flera toppenfina företag som hade intressanta idéer. Men vi fastnade för Lottas profil, hennes lokala förankring och goda kännedom om våra stora målgrupper. JärvsöKlämman har blivit ett begrepp i byn redan och har varit ett populärt inslag  på stora evenemang och andra besöksanläggningar genom åren.

Vi är väldigt glada över att få välkomna Lotta och JärvsöKlämman till Stenegård, säger verksamhetschef Charlotta Netsman.

Lotta Olsson har sedan 2018 drivit Järvsöklämman på heltid men började utveckla sin affärsidé redan 2015. I växthuset och trädgårdsparken på Stengård vill hon nu förverkliga sin dröm om ett tunnbrödcafé med känslan av ”streetfood på hälsingevis”.

-Hur känns det nu Lotta?

-Det känns väldigt roligt att ha fått förtroendet och jag är så glad att äntligen få flytta basen för min verksamhet till Stenegård. Den här lokalen har jag tittat länge på, fast på håll. Nu längtar jag efter att få ställa iordning allt och sätta min prägel på caféet. Jag har väldigt många idéer och det känns som att detta kommer helt rätt i tid. Min förhoppning med JärvsöKlämman är att kunden ska få en smakupplevelse från Hälsingland som passar hela familjen.

-Vad kommer du att bjuda på?

-Mina JärvsöKlämmor: varma tunnbrödsklämmor med lokala råvaror. Sortimentet kommer säkert utökas med fler sorter och en annan nyhet kommer bli kalla klämmor. Det känns fantastiskt att vi bara kommer kunna gå ner över gårdsplan och hämta tunnbrödet till klämmorna som bakas på Tunnbrödsbageriet här.

Det kommer även att finnas våffelklämmor med lokal sylt och grädde i caféet. Och glass i olika former. Jag har ett fint samarbete med Björnåsens drycker från Sveg, med bara naturliga råvaror och deras produkter kommer man att kunna avnjutas här hos mig.

En idé som bara är på tankestadiet än är att flytta ut lite mer i trädgården så att de familjer som besöker lekområdet lätt kan köpa något ätbart till sig själva och barnen.

Jag samarbetar med flera lokala leverantörer så det kommer också finnas en del lokala produkter man kan köpa med sig hem. Men allt är inte färdigtänkt ännu och det känns spännande.  Jag hoppas kunna komplettera det utbud som redan finns på Stenegård.

Tillträde till lokalen sker 1 november och vi återkommer när det blir dags för premiär

Läs pressmeddelandet som pdf

Kontakt JärvsöKlämman:

Lotta Olsson, info@jarvsoklamman.se,

073-039 29 42

Kontakt Stenegård:

Charlotta Netsman, charlotta.netsman@ljusdal.se, 073-275 26 12

Läs mer