Aktuellt

Adventsöppet på Stenegård

Adventstid är en tid av väntan på ljus, längtan efter julvila och ledighet. I år även längtan till tiden efter pandemin. Men inom det vänder och börjar ljusna är det väntans ovissa tider och allting kan förändras mycket snabbt. På Stenegård håller Gårdsrestaurangen, Yllebruk, Hälsingeprägel, MåBra-butiken och Stenegårds Terapeuter öppet i sina verksamheter. Hos Gårdsbutiken kan du boka egen tid för att titta runt i butiken. Och det kan man göra på alla företag som har adventsöppet på Stenegård.

Länk till affisch i pdf med information om Adventsöppet på Stenegård

Världsarvscentrum som drivs av Ljusdals kommun är helt stängt tillsvidare.

Vill du ta en tur i friska luften så vill vi tipsa om att vi håller promenadstråken öppna hela vintern. Det finns massor av fina platser för matsäcken eller en stunds vila.

Läs mer

Boka din egen Butikstid

För att underlätta och skapa trygghet erbjuder butikerna på Stenegård möjlighet att att boken en egen tid utanför ordinarie öppettider för att titta i butiken och handla.

 

Jarsemål 

070-206 16 49

jarsemal@hotmail.com

 

Gårdsbutiken

ring eller skicka sms: 070-3204674

 

Hälsingeprägel

070-240 88 46

 

MÅ Bra Butiken

 073-043 15 10

mbrab@telia.com

 

Yllebruk

070-515 06 11

lisa.johanzzon@gmail.com

Läs mer

Världsarvscentrum stänger pga nya skärpta råd

Med anledning av de nya skärpta råden för att minska smittspridning av covid-19 har Världsarvscentrum med Lilla Världsarvsbutiken stängt från 20 november till 13 december. Beslutet kan komma att förlängas.
Vi ser fram emot att hälsa er välkomna igen när så blir möjligt❤️

Läs mer

Välkommen till Stenegård Lotta Olsson och JärvsöKlämman!

PRESSMEDDELANDE

-Det var väldigt stort intresse för lokalerna  och vi diskuterade med flera toppenfina företag som hade intressanta idéer. Men vi fastnade för Lottas profil, hennes lokala förankring och goda kännedom om våra stora målgrupper. JärvsöKlämman har blivit ett begrepp i byn redan och har varit ett populärt inslag  på stora evenemang och andra besöksanläggningar genom åren.

Vi är väldigt glada över att få välkomna Lotta och JärvsöKlämman till Stenegård, säger verksamhetschef Charlotta Netsman.

Lotta Olsson har sedan 2018 drivit Järvsöklämman på heltid men började utveckla sin affärsidé redan 2015. I växthuset och trädgårdsparken på Stengård vill hon nu förverkliga sin dröm om ett tunnbrödcafé med känslan av ”streetfood på hälsingevis”.

-Hur känns det nu Lotta?

-Det känns väldigt roligt att ha fått förtroendet och jag är så glad att äntligen få flytta basen för min verksamhet till Stenegård. Den här lokalen har jag tittat länge på, fast på håll. Nu längtar jag efter att få ställa iordning allt och sätta min prägel på caféet. Jag har väldigt många idéer och det känns som att detta kommer helt rätt i tid. Min förhoppning med JärvsöKlämman är att kunden ska få en smakupplevelse från Hälsingland som passar hela familjen.

-Vad kommer du att bjuda på?

-Mina JärvsöKlämmor: varma tunnbrödsklämmor med lokala råvaror. Sortimentet kommer säkert utökas med fler sorter och en annan nyhet kommer bli kalla klämmor. Det känns fantastiskt att vi bara kommer kunna gå ner över gårdsplan och hämta tunnbrödet till klämmorna som bakas på Tunnbrödsbageriet här.

Det kommer även att finnas våffelklämmor med lokal sylt och grädde i caféet. Och glass i olika former. Jag har ett fint samarbete med Björnåsens drycker från Sveg, med bara naturliga råvaror och deras produkter kommer man att kunna avnjutas här hos mig.

En idé som bara är på tankestadiet än är att flytta ut lite mer i trädgården så att de familjer som besöker lekområdet lätt kan köpa något ätbart till sig själva och barnen.

Jag samarbetar med flera lokala leverantörer så det kommer också finnas en del lokala produkter man kan köpa med sig hem. Men allt är inte färdigtänkt ännu och det känns spännande.  Jag hoppas kunna komplettera det utbud som redan finns på Stenegård.

Tillträde till lokalen sker 1 november och vi återkommer när det blir dags för premiär

Läs pressmeddelandet som pdf

Kontakt JärvsöKlämman:

Lotta Olsson, info@jarvsoklamman.se,

073-039 29 42

Kontakt Stenegård:

Charlotta Netsman, charlotta.netsman@ljusdal.se, 073-275 26 12

Läs mer

Fäbodsutställning

Med denna utställning vill vi ge en glimt av fäbodbruket som det en gång var och även väcka tankar om framtiden. Bilderna kommer från Harsens fäbod. Fotograf Dan Åkerblom Texterna har skrivit av Irene Göllas och Märit Andersson Audioguidningen om Svedbovallens fäbod har producenter av och berättas av Marta Assis, Marcus Melin och Märit Andersson

Öppet alla dagar emellan 11-15

Varmt Välkomna 

Läs mer