Aktuellt

Är du en fäbodbrukare på jakt efter en fäbodvall att bruka?

Är du en fäbodbrukare på jakt efter en fäbodvall att bruka?
Populära besöksmålet Svedbovallen i Järvsö söker en ny fäbodbrukare!
Svedbovallen är ett populärt besöksmål och har öppet för besökare dagligen under sommaren. Livet på vallen är intensivt och du/ni behöver bo där från början av juni till mitten av augusti. Du driver verksamheten i företagsform och skriver arrendeavtal med Ljusdals kommun. Vi tror det är positivt om ni är en familj eller ett par vänner som tar uppdraget. Samverkan kommer ske med arrendator för café, Fäbodkommittén i Järvsö Hembygdsförening och Ljusdals kommun.

Önskelista inför 2022
• Fäbodbrukare som gillar att jobba med både människor & djur
• Småskalig tillverkning av smör & ost
• Mjölkande kor
• Intresse att arrangera aktiviteter där besökare får lära sig om fäbodlivet

Intresserad? Hör av dig till: stenegard@ljusdal.se 0651-34 00 21

Läs mer

Nyhet! Dagkonferens hos Gårdsrestaurangen på Stenegård

Välkommen att konferera på Stenegård, i västra flygeln hittar ni fina lokaler att mötas i!
Rummen är inredda med svensktillverkade möbler, har högt i tak, modern teknik och erbjuder goda förutsättningar för konferenser och möten. Välj mellan det mindre konferensrummet Julius för upp till 8 personer och det stora konferensrummet Carolina som kan ta upp till 30 personer.

Monica Björklund på Gårdsrestaurangen bjuder er personligt värdskap, vällagad mat från grunden och alltid hembakat bröd till fikat. På Gårdsrestaurangen serveras både svenska klassiker och mat med inspiration världens alla hörn.
Låt gärna trädgårdsparken och den kulturminnesmärkta gårdsmiljön bli en del i ert möte. Upplevelsen varierar efter årstid och erbjuder allt från skogshäng, picknick, promenader eller grupparbeten utomhus. Boka in ett besök på Världsarvscentrum för att få veta mer om världsarvet hälsingegårdar, eller boka en visning av Lill-Babs museum eller en guidning av gården. Kontakta oss för ytterligare förslag på kringaktiviteter eller workshops.

 

Läs mer här

Läs mer