Fler på gården

Kontorskollektiv, måleriverkstad, folkbildning, gårdsauktioner – spännvidden är stor bland gårdens aktörer.

Bilda

Studieförbundet Bilda bildades 1947 och har sina rötter i de svenska folkrörelserna. Det är en ideell, partipolitiskt obunden organisation med drygt 11 000 aktiva ledare. De har verksamhet i hela landet och är organiserade i sex regioner. Det finns ett  förbundskansli i Stockholm och ett studiecenter i Jerusalem.

På Stallet, Stenegård, har de ett lokalkontor som också är kurs- och konsertlokal, där träffar du deras kulturkonsulenter Johanna och Staffan.

 

Studieförbundet Bilda

Region Mitt

0651-56 52 62, 0651-56 52 63

mitt@bilda.nu

Se webbsida

Fotograf Lisa Björner

Med fokus på mat och livsstil arbetar Lisa som frilansfotograf. Hennes arbete kan ses i svenska ledande mat- och inredningstidningar, men även i kokböcker och reklam.

 

Fotograf Lisa Björner

070-229 81 40

mail@lisabjorner.com

Se webbsida

JO Förlaget AB

JO Förlaget AB är ett förlag som producerar magasin, webb och filmer.

Förutom de egna magasinen Allt om Jakt & Vapen samt Åkeri & Transport, så har de också produktionsuppdrag på tidningarna Stövaren, Älghunden, mässtidningen Load Up North och mässtidningen Mittia.

De agerar även reklambyrå, tar fram marknadsstrategier och producerar filmer på uppdrag.

 

JO Förlaget AB

072-242 82 29

Se webbsida

Järvsö Auktionsbyrå

Sommartid på söndagarna vallfärdar folk till gårdsauktionerna på Stenegård. Ett sant folknöje i regi av Järvsö Auktionsbyrå.

Auktionerna brukar starta kl. 12 med visning från kl. 11.
Se aktuella datum i Stenegårds evenemangskalender. 

 

Järvsö Auktionsbyrå

Kjell Höök, Sven-Åke Höök

070-575 81 64, 0651-401 00

Se webbsida

Lokatt Arkitektur

Lokatt Arkitektur är ett arkitektkontor med inriktning mot- och specialkompetens inom hållbart byggande och träbyggande.

Våra beställare är både privata och offentliga med den gemensamma nämnaren att de är särskilt intresserade av att bygga ett hälsosamt och miljövänligt hus. Vi är måna om att arbeta med sunda material som åldras med värdighet och att hitta genomtänkta lösningar som ger ett mervärde åt varje projekt, stort som litet.

Lokatt Arkitektur drivs av Anna Esbjörnsson, arkitekt SAR/MSA, som även tar uppdrag inom konceptutveckling, grafisk design och textproduktion.

 

Lokatt Arkitektur

Anna Esbjörnsson

073-702 88 54

info@lokattarkitektur.se

Se webbsida

Måleriverkstan

Måleriverkstan arbetar med renovering av gamla målningar, nymålning med gamla tekniker och tar fram nya produkter inspirerat av Hälsingegårdarnas traditionella måleri. Måleriverkstan håller kurser, medverkar i olika utbildningar, håller föredrag och workshops omkring måleriet på Världsarvsgårdarna i Hälsingland.

Anna-Carin Åsbrink som driver Måleriverkstan har arbetat med måleriet i Hälsingegårdar som inspiration i hela sitt yrkesverksamma liv. De senaste åren har basen för verksamheten varit Stallets undervåning på Stenegård, och de egna produkterna säljs i butiken Hälsingeprägel som ligger i portlidret. Läs mer om butiken Hälsingeprägel här!

 

Måleriverkstan

Anna-Carin Åsbrink

070-343 72 37

annacarin@maleriverkstan.se

Se webbsida

Yria

Yria grundades 2007 och har sedan dess arbetat med turnerande konstnärlig verksamhet, musikpedagogiskt arbete, komposition och författande av musikpedagogiskt material. Huvudsyftet är att sprida gränsöverskridande barnkultur av hög konstnärlig kvalitet utan kompromisser. Yria är baserade vid Telefonplan i Stockholm men har också filialer i Järvsö och i Falun.

På plats i Järvsö finns Karin Westberg, Sara af Klintberg och Lisa Hellström som erbjuder barn- och babyrytmik i västra flygeln.

 

Yria

Karin Westberg

070-257 92 66

info@ensembleyria.se

Se webbsida