Barnens Stenegård

Äntligen slår vi upp portarna till Barnens Stenegård igen!

Välkomna till Konstnärsverkstan, Snickarstugan, Tapetverkstaden, Teaterstugan och Handelsboden som utökats med café i år samt Lilla Karls!  I Skogshänget kan man hämta igen sig i hängmattorna under björkarnas skugga, efter lek och bus i stugor, sandlåda och grönområden.

Vi har bjudit in en hel flock kycklingar till barnområdet i år och de kommer växa upp till hönor och tuppar under sommaren – vi hoppas kunna gå på äggjakt tillsammans med er innan sommaren är slut. Hönsens gödsel samlar vi in och komposterar och använder som näring i köksträdgården nästa år.

Barnens Stenegård är gratis att besöka. Alla lek sker på föräldrars eller andra vuxnas ansvar.

Årets nyhet på Stenegård!

Lös mysteriet med den hemliga tinkturen - en analog aktivitet som passar bra för hela familjen.

På en plats som Stenegård cirkulerar såklart en del spännande historier. En lär handla om just läkande växter. Det sägs att en av apotekarna på Stenegård lyckades ta fram en extra kraftfull blandning av växter - en tinktur som enligt ryktet ansågs ha riktigt lyckobringande effekter.

Någon nyfiken lär ha listat ut var receptet förvarades och vad som var den hemliga ingrediensen. Kan du hitta ledtrådarna? Ge er ut på området kring Stenegård och sök efter svaret!

Ett mysteriekuvert passar bäst för upp till 3 personer och säljs på Världsarvscentrum. Genom att köpa ett mysterium bidrar du till att det gröna och lekfulla på Stenegård kan bevaras.

Djuren på Stenegård

Under sommartid lånar vi mindre boskapsdjur från världsarvsgården Kristofers som ligger i närheten av Stenegård. Man får gärna gå in och klappa djuren men vi uppmanar föräldrar att ha uppsikt över barnen så det inte uppstår stressade situationer där både barn och djur kan komma till skada.

I Barnens Stenegård vistas man på föräldrars eller andra vuxnas ansvar.

 

Praktisk information

Boka barnområdet

Förskolor och skolor kan boka in sig kostnadsfritt för en hel- eller halvdag under maj och september.
Kontakta oss på e-post stenegard@ljusdal.se eller telefon 0651-34 00 21.

 

Toaletter

På Barnens Stenegård finns ett enkelt dass. Här kan du se var övriga toaletter på Stenegård ligger. 

 

Grillplats och picknick

Det finns en grillplats i Barnens Stenegård och det går det utmärkt att äta medhavd picknick. Tänk på sopsortera i rätt kärl.

 

Parkering

Närmaste parkering ligger alldeles intill Barnens Stenegård. Här finns information om gårdens parkeringar. 

 

Öppettider

Barnens Stenegård håller öppet under sommarsäsongen. Se aktuella öppettider här!