Barnens Stenegård

Barnens Stenegård är en ljuvlig plats att vistas på, oavsett om du är barn eller vuxen. Här kan ni leka tillsammans, koppla av, ha picknick i gröngräset, klappa smådjuren och skapa äventyr. I Barnens Stenegård finns sex stugor inspirerade av hälsingegårdar, i dem kan du göra allt från att leka affär, pyssla, snickra och spela teater. I trädgårdslabbet - vår egen experimentverkstad - får du prova på livet som trädgårdsmästare och se hur frön växer och blir till vackra blommor som sedan återgår till jord och ger näring åt nya frön. 

Nyheterna på Stenegård sommaren 2018 riktas till barnfamiljer med äventyrsvandringar, dansläger, musikteaterkollo och sommarkul!

Lek skapar tillit!

”Att leka, skapa och uppleva tillsammans är en möjlighet för barn och vuxna att bygga tillit till varandra. Den fria leken ger barn och vuxna möjlighet att öva och pröva tillit, samarbete, inlevelse, fantasi och problemlösning. Det finns stort behov av att öka utrymmet för föräldrar och barn att samtala, leka, skapa och umgås konstruktivt tillsammans.”

Inspirerade av Tillitsverket (www.tillitsverket.se) kommer vi att utveckla de kreativa och pedagogiska delarna av Barnens Stengård under kommande år inom ramarna för projektet Skapande Trädgård på Stenegård som finansieras av Leader Utveckling Hälsingebygden.

 

Djuren på Stenegård

Under sommartid lånar vi lamm och kaniner, ibland killingar, från världsarvsgården Kristofers som ligger i närheten av Stenegård. Man får gärna gå in och klappa djuren men vi uppmanar föräldrar att ha uppsikt över barnen när de är hos djuren så det inte uppstår stressade situationer där både barn och djur kan komma till skada.

I Barnens Stenegård vistas man på föräldrars eller andra vuxnas ansvar.

 

Praktisk information

Boka barnområdet

Förskolor och skolor kan boka in sig kostnadsfritt för en hel- eller halvdag under maj och september.
Kontakta oss på e-post stenegard@ljusdal.se eller telefon 0651-34 00 21.

 

Toaletter

På Barnens Stenegård finns ett enkelt dass. HÄR kan du se var övriga toaletter på Stenegård ligger.

 

Grillplats och picknick

Det finns en grillplats i Barnens Stenegård och det går det utmärkt att äta medhavd picknick. Tänk på sopsortera i rätt kärl!

 

Parkering

Närmaste parkering ligger alldeles intill Barnens Stenegård. HÄR finns information om gårdens parkeringar.

 

Öppettider

Barnens Stenegård är öppet under sommarsäsongen. Se aktuella öppettider HÄR.