<< Tillbaka till evenemangskalendern

832 av 841

Ljudstation #3: MOA HOLMSTEN + RED MECCA

30 sep 2017

Ljudstation #3 presenterar stolt:
MOA HOLMSTEN + RED MECCA

Livemusik på Galleri Kulturkossan den 30 september kl 13-15.

Fri entré!

MOA HOLMSTEN
Släppte hösten 2015 den kritikerrosade skivan Bruised Arms And Broken Rhythm, bestående av 15 egna tolkningar på Bruce Springsteen. Uppföljaren till egna albumet Do you want me Death? som hon släppte under namnet MOA. Moa Holmsten sjöng tidigare i hårdrocksbandet Meldrum som släppte två skivor, turnerade runt Europa och USA tillsammans med band som Motörhead, Danzig, Black Label Society bland annat.

Moa Holmsten har senaste åren turnerat i Sverige, Europa och USA. Senast i höstas spelade hon på amerikanska östkusten, bland annat i Springsteens hemstad Asbury Park, New Jersey. Nu kommer hon till Ljudstationen och Kulturkossan med sina egensinniga och personliga Springsteentolkningar akustiskt tillsammans med musikaliske parhästen Tony Naima, som också är producent till Bruised Arms And Broken Rhythm.

RED MECCA
Med basen i Sundsvall och hjärtat i Norrland. Sedan Jan Strandqvist och Frida Madeleine träffades på en rockklubb 2013 har samarbetet resulterat i två fullängdsalbum (Covered with Rain [2014] & Electricity [2016] vinnare av Manifestpriset för bästa synth/electronica 2017) och en EP (You were Never here 2013)

Med sina ömsom vackra och ömsom punkiga, audiovisuellt boostade liveframträdanden har de för varje spelning gjort sig självklara som livefenomen. Bandet har gjort ett stort avtryck bland recensenter och fans. 2016 spelade bandet bland annat i Berlin (Urban Spree) och Deutzen/Leipzig (Noctural Culture Night Festival) & Polen (Dom i Lódz). I slutet av februari 2017 återvände bandet till Tyskland för klubbspelningar och en Kanadaturné 2018 är på gång. Ny singel Alcohol släpps 25 augusti och nytt album i början av 2018.


Ljudstation arrangeras av Kulturkossan och Region Gävleborg i samarbete med Bilda och Slottehubben Estrad Ljusdal.