Utställning på Kulturkossan!

Utställning på Kulturkossan: Kulten, Villfarelser, Depressiva Döden, Tomarum, Chatarina Öst Wilkens.

Vernissage 6 juni kl 11.
Utställningen pågår mellan 6 juni - 1 juli.

 

Kulten
Sofia Tunlid och Felicia Hörjel - Två keramiker och skulptörer som följts åt sen urminnes och delar passion för lera, havet och alla väsen. Vi bygger och skapar en värld där det händer saker. Lera är givet, resten är fantasi.

 

Villfarelser
Villfarelser betyder: misstag, felaktig uppfattning eller föreställning
Synonymer till villfarelser: missuppfattning, vanföreställning, förvillelse, misstag, villa, illusion, inbillning, myt; ta ngn ur hens villfarelse öppna ögonen på ngn, säga ngn sanningen
Med enkla medel fångar Villfarelser den svarta humor som kanske bara kan uppstå i mörkerlandet Sverige. Ironi, panik, uppror och död blandas med ett gapskratt.
Alla trista jämförelser med andra bildkonstnärer och författare är onödiga och saknar egentlig relevans. För Villfarelser är ett unikum som sätter tonen för en universell galenskap som ingen annan. Han får död och humor att samsas. Han sätter mörker och ljus i en fantastisk kombination och du kommer alltid sätta skrattet i halsen.
Villfarelser är Mathias Leclér föddes i Uppsala 1972.
Villfarelser har släppt två böcker samt medverkat på ett flertal utställningar runt om i Sverige.
- Vykortsboken, 2016 på Placenta förlag
- Krama mig hårt din jävel, 2017 på Placenta förlag

 

Depressiva Döden
Depressiva Döden tar tempen på vårt samtidsnonsens och bitterljuv humoristisk svärta uppstår när Döden skildrar vardagens tristess.
Bildernas kanske främsta uppgift är att göra upp med idiotin i ett samhälle som inte förstår, att det inte kan förstå. I mörkret och ilskan finns dock ett skratt, som sätter sig i vrångstrupen och hotar att ta livet av dig, men det är humor. Johannesson skapade Depressiva Döden som ett sätt att bearbeta sin egen depression och omvärldens oförmåga att möta en som inte
riktigt orkar längre.

 

Tomarum
Tomarum av Christine Linde, fotokonstnären från Delsbo, har börjat måla efter 500 år. Planerar att ta tag i måleriet och hänga bredvid fotokonst och skulptur för att hitta ett nytt uttryck.

 

Chatarina Öst Wilkens
De finns redan där, symbolerna, språket som vår kropp och vårt undermedvetna talar. De väntar på oss, att vi ska stilla oss nog länge för att upptäcka den uråldriga visdom som finns i allt, som bor i allt. Som inte har med intellekt eller kunskap att göra. Jag skildrar på olika vis det språk som min kropp och andras kroppar talar. Och det som träden, skogarna och haven berättar. Jag är en förmedlare, en budbärare mellan världar.
Jag arbetar som shaman och konstnär och gör mitt bästa för att förmedla den magiska värld som väntar om vi bara vågar öppna oss och tro på det som inte alltid syns. Som är dolt för oss tills vi lyssnar och väntar. Väntar och väntar och lyssnar och ser i tomhet och stillhet.

 

www.kulturkossan.se

Datum:

Plats: Kulturkossan, Stenegård

Tillbaka