Aktuellt

Boksläpp under Hälsingegårdsdagarna!

Gästrike-Hälsinge Hembygdsförbund håller boksläpp den 26 maj på Stenegårds loge under Hälsingegårdsdagarna.

Dräkternas Hälsingland av Håkan Liby - mode, tradition och tolkningar.
Håkan Liby är etnolog och har ett förflutet som museiman och landsantikvarie.

Dräkternas Hälsingland öppnar dörren till en värld fylld av kulturhistoria, kläder, mode, traditioner, seder och bruk. Även om Hälsinglands dräktkultur till viss del är välkänd, tar författaren här ett helhetsgrepp och belyser för första gången den folkliga dräkten i hela landskapet och visar att klädedräkten är en väsentlig del av såväl det materiella som det immateriella kulturarvet. 
I bokens avslutande del beskrivs folkdräktsrörelsen och dräkternas utseende på 2000-talet i 34 socknar – från Alfta till Trönö.

Specialpris 295 kr (ord. pris 395 kr) vid förhandsbeställning via e-post till drakternashalsingland@xlm.se Portokostnad tillkommer. Ange namn och adress.
Erbjudandet gäller t.o.m. 31 maj.

 

Öppet på Stenegård under helgen, läs mer HÄR.

Läs mer

GES kommer till Stenegård!

Vi är glada att äntligen få presentera GES – Glenmark Eriksson Strömstedt, som kommer till Stenegård den 10 augusti 2018!

 

Biljetterna släpps den 24 november kl 11.
Boka på www.ges.se eller telefon 0455-619 700.


Det gick för fort och det var för kul.
Lust. Det är vad allting egentligen handlar om. Lust att spela och sjunga tillsammans, lust att plocka fram de där låtarna som bara ligger och väntar och ber om att få flyga igen. Lust att återigen åka ut på en stor Sverigeturné och såklart den största lusten av dem alla – att få möta publiken.
Förra sommaren räknade vi in ”Sångerna om sommaren” för första gången på fjorton år. Vi fick vara med om sex magiska kvällar i Borgholms slottsruin och sen var det över. Slut. Ridå. Tystnad.
När sommaren övergick till höst träffades vi en kväll och åt middag.
– Vad fort det gick, sa Orup och vi andra nickade.
– Vad kul det var, sa Anders och alla runt bordet höll med.
– Vi kanske kan göra det igen någon dag, sa Niklas och ingen sa emot.

Och här är vi nu och ser med glädje fram emot en turnésommar där vi får chansen att möta alla som av olika skäl inte hade möjlighet att ta sig till Öland. Med ett underbart band, en fantasifull produktion och en låtlista som svämmar över av spelsug kan vi knappt vänta tills vi får ge oss ut på vägarna och möta all fantastisk publik igen, på alla vackra spelplatser runt om i landet. Det handlar fortfarande om lust och nu är den om möjligt ännu större.

Vi ses i sommar!

Anders Glenmark, Thomas ”Orup” Eriksson, Niklas Strömstedt


Läs mer och boka på www.ges.se
Biljetter kan även bokas via telefon 0455-619 700.
Handikappanpassad plats kan endast bokas via telefon.


GES presenteras av
Krall Entertainment i samarbete med Blixten&Co, Lifeline, Live Nation & 2Entertain.

Läs mer